BABĂ ALBĂ


Babă albă

Baba albă este desertul copilăriei mele, este pentru mine o amalgamă de amintiri din vremea, când eram o copiliță mică și așteptăm cu nerăbdare la ușă cuptorașului să se coacă mai repede și nu mai răbdăm desigur să se răcească.  Ea are gust de dor, de dor de părinții mei, de Mama când era mai tânără, de Tata, care nu mai este...❤️ Dor de vremea cand, babă albă ne aduna pe toți la o masă: părinți, surori, frate și mai apoi cu familiile noastre deja. Ehh... atâta dor într-un desert.😔🤗
P.S. Vă îndemn și pe voi să o pregătiți.
Și dacă nu neapărat baba albă, gătiți ceva ce va fi tradiția familiei voastre. Ceva de care, mai târziu copiii voștri vor spune: uite asta îmi provoacă dor, dor de ai mei.❤️ 
Și dacă v-ați decis să fie baba albă, atunci iată rețeta.👇

INGREDIENTE:
🔸 tăieței (paste)  200 gr
🔸 lapte  400 ml
🔸 zahăr  100 gr
🔸 ouă  5 buc
🔸 vanilie  1 plic
🔸 ulei  3 ling.mari
🔸 sare
PREPARARE:
🔹Fierbem tăiețeii al dente, îi scurgem de apă și adăugăm 2 linguri mari de ulei și amestecăm.
🔹 Într-un bol batem bine ouăle cu zahărul și vanilia.
🔹 Amestecăm tăiețeii cu ouăle bătute și adăugăm treptat laptele.
🔹 Turnăm compoziția în vasul de copt uns în prealabil cu ulei ori unt.
🔹 Coacem la temperatura de 180°, timp de 45-50'.
🔹 Lăsăm să se răcească și servim cu plăcere și dor!

POFTĂ BUNĂ AVEȚI!🤗

Comentarii

Postări populare