COVRIGEI CU BRÂNZĂ DE VACI

Covrigei cu brânză de vaci
Haideți la covrigei gustoși, sănătoși și adorați de toți. O rețetă pentru cei mari și cei mici, pentru cei ce iubesc să mănânce gustos și pentru cei ce calculează caloriile. 
Se pregătesc ușor și se mănâncă rapid. Nu mă întrebați cât timp se păstrează că, nu știu. Se mănâncă prea repede! 🤗😘

INGREDIENTE:
🔸 brânza de vaci  200 gr
🔸 făină  150 gr
🔸 zahăr  2 ling.mari
🔸 lapte  1 ling.mare
🔸 ulei/măsline  1 ling.mare
🔸 ouă  1 buc
🔸 vanilie  1 plic
🔸 praf de copt  0,5 ling.mică
🔸 sare
pentru topping(optional):
🔸 zahăr  2 ling.mari

PREPARARE:
🔹 Amestecăm într-un bol brânza de vaci cu 2 ling. de zahăr, sarea, laptele, uleiul și vanilia.
🔹Cernem peste amestec făina cu praful de copt.
🔹 Frământăm un aluat moale și care nu se lipește de mâini.
🔹Facem o ruladă din aluat și tăiem în  bucatele mici. Eu l-am tăiat în 20 de bucățele.
🔹Fiecare bucată o sucim cu mâinile si formăm covrigeii(vezi în poze cum se face).
🔹Fiecare covrigel îl înmuiem pe o parte în zahăr(optional).
🔹 Îi punem în tavă, pe hârtie de copt și îi coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°, timp de 20'.
POFTĂ BUNĂ AVEȚI!

Comentarii

Postări populare