HUMUS (PATE DE NĂUT)
Auzisem demult de humus, îl și gustasem, dar numai când l-am pregătit eu singură, am înțeles că nu va lipsi din meniul nostru.
Este incredibil de gustos și îți dă libertatea deplina de al pregăti cu orice fel de gust: de usturoi, de sfeclă roșie sau avocado!
Un aperirtiv pe cât de savuros, pe atât de sănătos!
P.S. L-am îndrăgit și mai mult de când am făcut și pasta de tahini.
Dacă doriți vă scriu rețeta de tahini în postarea următoare.
INGREDIENTE:
🔸 năut fiert 200 gr
🔸 ulei de măsline 1 ling.mare
🔸 pastă de tahini 2 ling.mici
🔸 suc de lămâie 2 ling.mici
🔸 apă 2 ling.mari
🔸 usturoi 1 cățel
🔸 chimion măcinat 1/4 ling.mică
🔸 sare 1/2 ling.mică
🔸 piper
MOD DE PREPARARE:
🔹 În blender punem năutul fiert, uleiul de măsline, sucul de lămâie, apa (în care a fiert năutul ori apă plată), usturoiul, chimionul măcinat (opțional), pasta de tahini și mixăm atent până devine o pastă cremoasă. Dacă e prea uscat mai adăugăm apă.
🔹 Adăugăm sarea, piperul și mai mixăm.
🔹 Gustăm humusul și vedem dacă mai este necesar usturoi, sare ori piper.
POFTĂ BUNĂ SĂ AVEȚI!
Comentarii
Trimiteți un comentariu