PASTĂ DE TAHINI (SUSAN)

PASTĂ TAHINI (DE SUSAN)
 Pasta de tahini se găsește desigur în magazine, dar vă rog să mă credeți că, pasta de tahini pregătită acasă este muuult mai sănătoasă și gustoasă. 
 Tahini are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogat în nutrienți sănătoși, având un puternic efect antioxidant și antiinflamator, este o sursă bună de calciu și grăsimi din cele bune. Ajută la micșorarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge.
 Eu de obicei  pregătesc câte două porții odată, fiindcă o folosesc în primul rând:
- pentru pregătirea humusului, dar și pentru:
- baba ganoush (salată de vinete orientală),
- în rețete pentru a înlocui grăsimea,
- în deserturi, pentru aroma fantastică de  nuci,
- ca dressing în salate,
- pentru toast-uri, înlocuind untul de arahide.

După cum v-am promis, revin cu rețeta la tahini.

INGREDIENTE:
🔸susan alb                            100 gr
🔸ulei de măsline (susan)    50 ml
🔸sare                                      un praf

MOD DE PREPARARE:
🔹 Semințele de susan se prăjesc ușor într-o tigaie la foc mediu până devin aurii și aromate. Ne străduim să amestecăm încontinuu pentru a evita arderea semințelor.
🔹 Lăsăm la răcit semințele.
🔹 Într-un blender vertical mărunțim semințele, adăugând treptat uleiul de măsline (este ok dacă aveți de susan) și un vârf de linguriță de sare. 
🔹 În final obținem o pastă cremoasă și aromată.
🔹Pasta de tahini se păstrează până la 2 luni în frigider.

POFTĂ BUNĂ AVEȚI!


Comentarii

Postări populare