PASTRAMĂ DIN PIEPT DE PUI

Pastramă din piept de pui

Dragii mei, vă recomand o rețetă bombă, veți uita de salamurile din comerț! Această pastramă este super, mega delicioasă,😋 sănătoasă și cu puține calorii!😉
Și ce e foarte important, nu necesită mult efort pentru a o pregăti!🖕
Cât timp se pregătea în cuptor, așa un miros era prin casă că, nu aveam răbdare să treacă cele 3 ore! Când am scos tava din cuptor am înțeles că, nu mai apucă ea să se mai răcească în frigider! 😜 Atât am reușit, să fac câteva poze.😍

INGREDIENTE:
🔸 piept de pui  1kg
🔸 apă fiartă  500 ml
🔸 sare  1 ling.mare
🔸 boabe de piper negru
🔸 foi de dafin
 pentru marinadă:
🔸ulei de măsline 1 ling.mare
🔸usturoi 3-4 căței mărunțiți bine ori 1 ling.mică  uscat
🔸 boia dulce 1 ling.mică
🔸 muștar  1 ling.mică
🔸 coriandru
🔸 piper negru măcinat

PREPARARE:
🔹Se fierbe apa și se lasă să se răcească, se adaugă sarea, boabele de piper, foi de dafin și se pune carnea. Se ține în frigider pe noapte ori cel puțin pe 6 ore.
🔹 După ce scoatem carnea din apa cu sare, o uscăm cu șervețele de hârtie.
🔹 Punem pieptul de pui câte 2 bucăți si le legăm bine cu ață.
🔹Ungem carnea cu marinada pregătită și lăsăm pentru 20-30 minute.
🔹 În vasul de copt așternem hârtie de copt cerată ori foaie de aluminiu. Ne străduim să fie foaia mai mare, o modelăm să fie ca o bărcuță, fiindcă carnea va lăsa puțin suc.
🔹Punem carnea în tavă și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura 250°C timp de 15'.
🔹 Deconectăm cuptorul și nu deschidem ușa timp de 3 ore!!!
🔹Scoatem pastrama din cuptor și o învelim în hârtie de copt ori foaie de aluminiu și o punem în frigider.
🔹 După ce s-a răcit bine o putem felia și savura cu plăcere! 

POFTĂ BUNĂ AVEȚI!

Comentarii

Postări populare