TURTE DULCI

Turte dulci
Copiii le adoră, fiind și mai bune  cu un pahar de lapte ori o cănuță de ceai. Dar și pentru noi adulții ele sunt o amintite gustoasă din copilărie. 😍
INGREDIENTE:
🔸 lapte  250 ml
🔸 făină  500 gr
🔸 zahăr  250 gr
🔸 ulei  50 ml
🔸 ouă  2 buc
🔸 praf de copt 30 gr
🔸 zahăr vanilat 2 plicuri
🔸 zahăr pudră 100gr
🔸 sare de lămâie-un vârf de cuțit
🔸 sare- un vârf de cuțit
🔸 nucșoară

PREPARAREA:
🔹 Încălzim laptele(nu îl fierbem!), adăugăm zahărul și vanilia și amestecăm până se dizolvă, turnăm uleiul și 125 gr de făină, amestecăm bine cu telul să nu se facă cocoloașe și lăsăm să se răcească bine.
🔹 După ce s-a răcit adăugăm un ou și un gălbenuș (albușul îl vom folosi la glazură) și batem cu telul.
🔹 Făină care a rămas se cerne împreună cu praful de copt, se amestecă bine cu sare și nucșoară și se adaugă treptat în compoziția de lapte frământănd aluatul.
🔹Cu sucitorul întindem aluatul de 7 mm grosime și cu un pahar ori cană potrivită după marime tăiem turte. În total am făcut 35 de turte.
🔹Le punem pe o tavă așternută cu hârtie de copt păstrând între ele o distanță de 5 cm și le coacem în cuptorul preîncălzit la  t180° timp de 15-20 minute.
🔹 Cât se coc turtele pregătim glazura din albușul rămas cu 100 gr de zahăr pudră și un sare de lămâie.
🔹 După ce s-au copt, cât sunt încă fierbinți, le ungem cu glazură.
POFTĂ BUNĂ AVEȚI!❤️

Comentarii

Postări populare