CHIFLE EVANTAI CU SCORȚIȘOARĂ
Atunci, când vrei cozonac, dar până la Crăciun mai este... Ce faci? Impovizezi!
Rezultatul este spectaculos ca aspect, aromă și gust!
Se poate mânca ca atare, dar cel mai gustos este când ungi cu unt...mmmm
Nu vă pot reda, nimic din comerț nu poate concura!
Știu că, v-am făcut poftă , așa că nu vă rămâne decât să pregătiți și voi))))
Vă aștept cu un feedback în comentarii.
INGREDIENTE:
- pentru aluat
🔸 făină 400 gr
🔸 drojdie uscată 7 gr
🔸 zahăr 30 gr
🔸 sare 5 gr
🔸 apă 100 ml
🔸 lapte 90 ml
🔸 ulei(unt) 40 gr
🔸 ouă 1 buc
- pentru umplutură
🔸 scorțișoara 30 gr
🔸 nucșoară 20 gr
🔸 zahăr 70 gr
🔸 ulei(unt) 50 gr
MOD DE PREPARARE:
🔹 Amestecăm drojdia uscată cu zahăr și turnăm 2- 3 linguri de lapte călduț.Amestecăm bine și lăsăm pentru 5 minute.
🔹 Într-un bol mare cernem făina, adăugăm sarea și amestecăm. Facem la mijloc o fântână și turnăm apa și laptele călduțe, uleiul și amestecul de drojdie cu zahăr. Frământăm un aluat elastic și neted. Îl punem într-un bol, acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească 30 minute.
🔹Ungem suprafața de lucru cu ulei și întindem cu sucitorul o turtă dreptunghiulară. Ungem cu ulei ori unt moale și presărăm cu zahărul amestecat cu scorțișoară și nucșoară.
🔹 Într-o tavă (30*10cm) așternem hârtie de copt și punem fâșiile pliate una lângă alta, cu marginea în sus.
POFTĂ BUNĂ SĂ AVEȚI!
Comentarii
Trimiteți un comentariu