CHIFLE EVANTAI CU SCORȚIȘOARĂ

CHIFLE EVANTAI CU SCORȚIȘOARĂ 

 Atunci, când vrei cozonac, dar până la Crăciun mai este... Ce faci? Impovizezi!
Rezultatul este spectaculos ca aspect, aromă și gust!
 Se poate mânca ca atare, dar cel mai gustos este când ungi cu unt...mmmm
Nu vă pot reda, nimic din comerț nu poate concura! 
 Știu că, v-am făcut poftă , așa că nu vă rămâne decât să pregătiți și voi))))
Vă aștept cu un feedback în comentarii.
INGREDIENTE:
 - pentru aluat
🔸 făină  400 gr
🔸 drojdie uscată  7 gr
🔸 zahăr  30 gr
🔸 sare  5 gr
🔸 apă  100 ml
🔸 lapte  90 ml
🔸 ulei(unt)  40 gr
🔸 ouă  1 buc
 - pentru umplutură
🔸 scorțișoara  30 gr
🔸 nucșoară  20 gr
🔸 zahăr  70 gr
🔸 ulei(unt)  50 gr
MOD DE PREPARARE:
🔹 Amestecăm drojdia uscată cu zahăr și turnăm 2- 3 linguri de lapte călduț.Amestecăm bine și lăsăm pentru 5 minute.
🔹 Într-un bol mare cernem făina, adăugăm sarea și amestecăm. Facem la mijloc o fântână și turnăm apa și laptele călduțe, uleiul și amestecul de drojdie cu zahăr. Frământăm un aluat elastic și neted. Îl punem într-un bol, acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească 30 minute.
🔹Ungem suprafața de lucru cu ulei și întindem cu sucitorul o turtă dreptunghiulară. Ungem cu ulei ori unt moale și presărăm cu zahărul amestecat cu scorțișoară și nucșoară.
🔹 Tăiem turta în 6 fâșii și pe fiecare o pliem în formă de acordeon(vezi galeria foto).
🔹 Într-o tavă (30*10cm) așternem hârtie de copt și punem fâșiile pliate una lângă alta, cu marginea în sus.
🔹 Lăsăm să crească 1 oră.
🔹 Ungem cu ulei și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura 180° timp de 30'.

POFTĂ BUNĂ AVEȚI!

Comentarii

Postări populare