CREKERE CU CEAPĂ ȘI ROZMARIN
Crekere cu ceapă și rozmarin
Astăzi vin cu o rețetă extrem de ușoară de crekere. Eu le fac destul de des, fiindcă se mănâncă foarte rapid. Sunt niște ronțăieli foarte gustoase, bune la o bere, dar și cu un ceai. Putem să le mâncăm așa sau pot fi mâncate cu niște pate de ciuperci, cremă de brânză ori cu ce vă place vouă.
INGREDIENTE:
🔸 făină integrală 200 gr
🔸 făină de porumb 50 gr
🔸 ulei de măsline 50 ml
🔸 apă clocotită 80-90 ml
🔸 ceapă 1 buc(medie)
🔸 rozmarin uscat 1,5 ling.mici
🔸 sare măruntă 2 gr
🔸 sare grunjoasă
MOD DE PREPARARE:
🔹 Tocăm ceapa și o prăjim în ulei de măsline până va deveni de o culoare aurie, o sărăm și o lăsăm puțin să se răcească.
🔹 Într-un bol cernem făina integrală (ori de 550) și făină de porumb, adăugăm sarea, ceapa, restul de ulei, rozmarinul și amestecăm.
🔹 Turnăm peste compozitie apă clocotită și amestecăm cu lingura apoi frământăm puțin.
🔹Acoperim bolul cu folie alimentară și îl punem în frigider pentru 30-60 minute.
🔹 Împărțim aluatul în jumătate și întindem cu sucitorul, pe o hârtie de copt presurată cu făină, o turtă subțire.
🔹 Tăiem turta în romburi și presurăm sare mășcată peste ea.
🔹Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180° timp de 15-20', ori până se rumenesc ușor.
POFTĂ BUNĂ SĂ AVEȚI!
Comentarii
Trimiteți un comentariu