CREKERE CU CEAPĂ ȘI ROZMARIN

Crekere cu ceapă și rozmarin
Astăzi vin cu o rețetă extrem de ușoară de crekere. Eu le fac destul de des, fiindcă se mănâncă foarte rapid. Sunt niște ronțăieli foarte gustoase, bune la o bere, dar și cu un ceai. Putem să le mâncăm așa sau pot fi mâncate cu niște pate de ciuperci, cremă de brânză ori cu ce vă place vouă.

INGREDIENTE:
🔸 făină integrală  200 gr
🔸 făină de porumb  50 gr
🔸 ulei de măsline  50 ml
🔸 apă clocotită  80-90 ml
🔸 ceapă  1 buc(medie)
🔸 rozmarin uscat  1,5 ling.mici
🔸 sare măruntă  2 gr
🔸 sare grunjoasă

MOD DE PREPARARE:
🔹 Tocăm ceapa și o prăjim în ulei de măsline până va deveni de o culoare aurie, o sărăm și o lăsăm puțin să se răcească.
🔹 Într-un bol cernem făina integrală (ori de 550) și făină de porumb, adăugăm sarea, ceapa, restul de ulei, rozmarinul și amestecăm.
🔹 Turnăm peste compozitie apă clocotită și amestecăm cu lingura apoi frământăm puțin.
🔹Acoperim bolul cu folie alimentară și îl punem în frigider pentru 30-60 minute.
🔹 Împărțim aluatul în jumătate și întindem cu sucitorul, pe o hârtie de copt presurată cu făină, o turtă  subțire.
🔹 Tăiem turta în romburi și presurăm sare mășcată peste ea.
🔹Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180° timp de 15-20', ori până se rumenesc ușor.

POFTĂ BUNĂ AVEȚI!


Comentarii

Postări populare